La lluna plena del perigeu 2015

20153008_lluna

Un cop a l’any, la lluna plena coincideix amb el moment en que el nostre satèl·lit està més a prop, fent la lluna plena més gran de l’any. L’any passat va coincidir el 10 d’agost! Aquest any ha estat el dissabte 29, fins i tot va sortir a la TV! Doncs en el meu cas, vai optar per a fer les fotos pertinents el dia després, el 30, des del Far de Sant Sebastià de Palafrugell.

20153008_lluna01
20:07h Skywatcher80ED + Canon EOS 60D

20153008_lluna02
20:10h Skywatcher80ED + Canon EOS 60D

20153008_lluna03
20:22h Skywatcher80ED + Canon EOS 60D

Teniu en compte que uns dies abans i després la lluna té la mateixa mida, 33’23”, quan la mitjana és de 30′. A més, quan la lluna surt té aquell color típic ataronjat, a mesura que puja va adquirint el to blanquinós caracteristic. A més, us heu fixat que quan està baixa està com aplanada i quan està més a munt està més rodona? Són efectes òptics per culpa de la nostra atmosfera, quan la lluna està baixa, la llum que reflexa ha de creuar una capa més densa d’aire que quan està més a munt al cel. Curiós eh!

lluna

També em va fer gràcia que com que el dissabte va sortir l’efemèride per TV, molta gent va pujar al Far a veure-ho, però ahir, que estava igual (d’acord, amb més boira) a penes hi havia ningú. I mira que fotogènica la lluna ho era! Des d’aquí una salutació a la família d’Anglaterra que ens va acompanyar mentre fèiem les fotos, molt agradables i interessats en el tema. Si al final hauré de passar el barret i tot! 😉

20153008_lluna04

3 thoughts on “La lluna plena del perigeu 2015

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/astroemp/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309