Observació pública als Àngels

Ahir 15 de febrer, uns quants membres de l’Agrupació d’Afeccionats a l’Astronomia de Girona (AAAGi) vam realitzar una sessió d’observació just al costat del Santuari dels Àngels. Dels membres de la AAAGi érem en Marc Heras, Josep Manel Sánchez, Albert Gascón, Lluís Donat i jo mateix. Estava prevista de 19:00 a 21:00 amb una excel·lent puntualitat, i una assistència d’unes 40 persones, tothom amb moltes ganes i bon ambient.

A l’hora d’observar, la lluna va ser la gran protagonista, havent passat el quart creixent, anit estava a un 68% de brillantor anul·lant quansevol objecte de cel profund, així que ens vam dedicar a observar la lluna, mart, saturn i de pasada repassar alguna constel·lació a ull nu, tot i que també es va intentar la nebulosa d’Orió (M42) i algun cúmul a Canis Major (M41, M46)

Finalment, a partir de les 20:45 la gent va començar a marxar (contents i amb fred, això si), i tal i com podeu veure en el vídeo següent, el bon ambient a l’Agrupació segueix com sempre!

La propera activitat es durà a terme al Pla de Martís (Banyoles) el dissabte 8 de març, i es tracta de la Marató Messier. Seguirem informant

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.