Primera foto de l’eclipsi parcial de lluna

Aquesta nit hi ha hagut un eclipsi especial, tot i que es diu cada dos per tres que hi ha un eclipsi irrepetible, ara fa bastant que no es veu un de lluna de parcial. L’ombra de la terra ha tapat un 81% de la lluna, i nosaltres hi érem.

El 9è aniversari de l’Agrupació d’Afeccionats a l’Astronomia de Girona ha contat amb una assistència generosa de públic (unes 70 persones aprox.) que han gaudit de la xerrada “El frau de la lluna” mentre es podia observar l’eclipsi des del Mas Roig II de Llagostera. La jornada ha conclòs amb observació a través dels telescopis d’altres companys de l’Agrupació i una copa de cava i un tall de coca per amenitzar l’activitat.

Cal dir que la jornada ha estat un èxit, sobretot meteorològicament parlant ja que tot el dia la cosa no prometia gaire bé. La foto que incloc ha estat feta amb un refractor Zeiss 80 f/6, és una sola presa de 2 segons a 100ISO amb una Canon EOS 300D. Demà la resta de fotos i més detalls

One thought on “Primera foto de l’eclipsi parcial de lluna

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.