Una parella de galàxies bastant atípiques, NGC 4631 i NGC 4656, també fotografiades els dies de l’anticicló, i les podem trobar dins el mateix camp visual.

NGC 4631, també coneguda com la Galàxia de la Balena, és una galàxia espiral  situada a la constel·lació de Canes Venatici, a una distància d’entre 25 i 30 milions d’anys llum.

Es tracta d’una galàxia vista de costat fortament distorsionada per la interacció amb galàxies veïnes com la galàxia el·líptica nana NGC 4627 (situada sobre la galàxia, molt a prop) i la galàxia irregular NGC 4656 situada sota, també coneguda com la galàxia de l’Stick de Hockey.

Aquestes galàxies, NGC 4631 i NGC 4656 brillen a magnitud 9.8 i 11 respectivament, accessible a través de telescopis modestos. Han calgut 25 exposicions de 5 minuts per a obtenir aquesta imatge amb el telescopi Takahashi FSQ 106 i la Canon EOS 400D sense filtre IR.

no images were found