Atents a la ISS

L’Estació Espacial Internacional (ISS) és el satèl·lit més brillant que podem veure, amb el permís dels efímers satèl·lits Iridium. La principal diferència és que la ISS pot creuar el cel amb la mateixa brillantor, mentre que els Iridium mostren només un “flash” de pocs segons.

ISS 28/06/2011 - Observatori Can Duran, Palamós. Canon EOS 400D a 400ISO. Falcon fisheye 8mm f/8. 229s d'exposició. Retocs finals amb Adobe Photoshop CS4. Magnitud màxima: -3,4.

Els propers dies seran especialment bons, tenim diversos avistaments de la ISS força brillants i en hores “correctes”. Per a saber quan i on veure-la podeu consultar la web www.heavens-above.com, seleccioneu la vostra ubicació i en un moment us dirà totes les vegades que podreu veure tant la ISS com els Iridium. Aquí us mostro les pròximes oportunitats de veure la ISS des de Palamós:

La imatge que encapçala l’entrada és justament d’avui, de fa uns minuts. La ISS ha creuat el cel des de l’horitzó nord-oest a Linx, creuant la Ossa Major, Hèrcules i apagant-se lentament a l’Àguila. La seva magnitud màxima ha estat de -3,4, realment l’astre més brillant del cel en tota la nit!

Dades de la fotografia:

  • 28/06/2011 – Observatori Can Duran, Palamós.
  • Canon EOS 400D a 400ISO.
  • Falcon fisheye 8mm f/8.
  • 229s d’exposició.
  • Retocs finals amb Adobe Photoshop CS4.
  • Magnitud màxima: -3,4.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.