Un any de Neptú

Neptú és el planeta més llunya del sol del nostre sistema solar (recordeu que Putó no està considerat un planeta des de 2006).  L’astrònom alemany Johann Galle el va descobrir el 23 de setembre de 1846; per aquella època, aquest descobriment va suposar que es doblés la mida del nostre sistema solar. El planeta orbita a 4.500 milions de km del sol, 30 vegades més lluny que la Terra.

Degut a aquesta enorme distància, i tenint en compte la tercera llei de Kepler (el quadrat del seu període orbital és directament proporcional al cub de la longitud del semieix major a de la seva òrbita el·líptica, o dit d’una altra forma, com més lluny estigui del sol, més lent es mourà), Neptú recorre la seva òrbita en 164 anys 288 dies i 13 hores. I aquest és el temps que ha passat des del seu descobriment el 24 de setembre de 1846. Per tant podem dir que des del seu descobriment, ha completat un any.

La NASA ha aprofitat aquesta efemèride per a publicar un vídeo on es veu una rotació completa del planeta. Neptú tarda 16 hores en donar una volta sobre si mateix (més ràpid que la terra, que en tarda 24, i més lent que Júpiter, que en tarda una mica menys de 10). El vídeo té com a extra que a més es veuen orbitar quatre dels seus satèl·lits: Galatea, Larrisa, Despina i Proteus, que en són els més propers.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.