De Sant Sebastià a la lluna (i 3)

El 14 de maig celebràvem la Nit Internacional dels Museus a través del Museu del Suro de Palafrugell. Per aquesta jornada, estava programada una observació amb telescopi des de la torre de guaita de Sant Sebastià. Finalment ahir, es va poder dur a terme l’observació, amb unes 50 persones presents.

Prèvia 16/07/2011 - Sant Sebastià, Palafrugell. Canon EOS 400D. Canon IS18-200 @ 18. 400 ISO 2.5s f/5.6. Adobe Photoshop CS4.

Entre els aficionats a l’astronomia, sabem perfectament que aquest no està essent un any propici per a les observacions, gràcies a la meteorologia adversa (evidentment, els aficionats a la meteorologia si que estan contents!). La observació a Sant Sebastià es va posposar fins a dues vegades, i ahir 16 de juliol per fi es va dur a terme. El cel, tot i tapar-se en alguns moments,  es va comportar i ens va permetre gaudir de saturn amb els seus anells, i la lluna, amb la que tots els assistents van gaudir d’allò més. Les observacions des d’un mirador excepcional es van acompanyar amb explicacions i preguntes per part dels assistents de totes les edats i orígens. Una jornada realment molt gratificant tot i el vent que va bufar en tot moment.

De Sant Sebastià a la lluna 16/07/2011 - Sant Sebastià, Palafrugell. Canon EOS 400D. Canon IS18-200 @ 18. 400 ISO 18s f/4. Adobe Photoshop CS4. Durant la observació de l'activitat "De Sant Sebastià a la lluna"

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.