…i la ISS va creuar el sol

Doncs si, tal i com estava previst la ISS ha tornat a creuar el sol i ho hem pogut veure! Només tenia un segon, però gràcies a la tecnologia el trànsit s’ha vist quan i on ha calgut. Estic en ratxa!

Seguint sempre el web calsky.com, el trànsit es produiria a les 10:50:40 (segon amunt, segon avall…), però la zona central quedava al mar. Des de Palamós en teoria s’havia de veure creuant el sud-est del disc solar, ja que la banda de visibilitat era de 16 km. He preparat dos telescopis amb filtre solar, un Celestron C14 amb una Canon EOS 5D Mark II (gràcies Jordi Gallego!) gravant en vídeo i un Celestron C8 amb una Canon EOS 450D fent fotos… i a esperar el moment!

Armat amb el rellotge del mòbil sincronitzat via internet, quan faltava un minut he començat a gravar vídeo amb el C14 i a fer fotos en ràfega amb el C8, i uns segons després de la hora prevista, la ISS ha creuat ràpidament el sol just per on havia! (a vegades en astronomia, sorprèn que les coses surtin com un espera jeje). I com han quedat les fotos?

Animació trànsit ISS pel sol
Com que el filtre del C14 és molt restrictiu, l’exposició ha estat massa llarga i la ISS ha aparegut allargada a les imatges individuals del vídeo (extretes amb VLC media player). En canvi, a través del C8 i un filtre Baader fotogràfic, he pogut tirar a 1/4000 i 100 ASA. Només apareix en dues imatges, pel que les he sumades.

ISS per davant del sol 01/11/2012 - Observatori Can Duran, Palamós. Celestron C8 f/10. Filtre solar amb làmina Baader. Canon EOS 450D a 100ASA. 2 x 1/4000. Photoshop CS4. Publicada a Spaceweather.com: http://spaceweather.com/gallery/indiv_upload.php?upload_id=73258&PHPSESSID=trsh368s9vvn44qie2rsrojvg1

El dia a més ha acabat de forma astronòmica. Des del far de Sant Sebastià de Llafranc, a Palafrugell, la lluna s’ha vist sortir amb un company, júpiter, que estava només a 1º 40′. I amb la càmera a prop… no podia evitar-ho! Fixeu-vos que a júpiter es poden veure les seves llunes i tot!

Júpiter i la lluna sobre el mar 01/11/2012 - Far de Sant Sebastià, Palafrugell. Canon IS 18-200 @ 120 f/5.6. Canon EOS 400D 800 ASA. Photoshop CS4 i Topazz deNoise. Publicada a Spaceweather.com http://spaceweather.com/gallery/indiv_upload.php?upload_id=73259&PHPSESSID=trsh368s9vvn44qie2rsrojvg1

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/astroemp/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309