Conjunció de trobada

Aquest dissabte es va celebrar a Batet de la Serra, al costat de Olot, la 8ª trobada d’agrupacions astronòmiques de Girona, en la que hi participen l’Associació astronòmica de la Garrotxa (AAG), L’Agrupació Astronòmica de Girona (AAGi), l’Agrupació Astronòmica de Banyoles (AAB) i la Societat Astronòmica de Figueres (SAF). Enguany l’esdeveniment coincidia a més amb el 25è aniversari de l’Associació Astronòmica de la Garrotxa, pel que van fer d’amfitrions.

Només d’arribar a la seu de l’AAG ja es veia visible un bonic fenomen astronòmic, la conjunció de Venus i la lluna creixent, just després de la posta de sol. Com en totes aquestes ocasions, sempre s’agraeix carregar la càmera a sobre!

Conjunció Venus - Lluna Per la 8a trobada d'Agrupacions 26/11/2011 - Batet de la serra, La Garrotxa, Girona. Compacta Sony DSC-10. 29mm 125 ISO. f/4.3 1/3s d'exposició. Feta just al començament de la 8a Trobada d'Agrupacions astronòmiques de Girona. Publicada al portal Spaceweather.com: http://www.spaceweather.com/archive.php?view=1&day=27&month=11&year=2011
Conjunció Venus – Lluna.
26/11/2011 – Batet de la serra, La Garrotxa, Girona.
Compacta Sony DSC-10.
29mm 125 ISO.
f/4.3. 1/3s d’exposició.  

EDITAT: Imatge publicada a la portada del portal Spaceweather.com.

La jornada va seguir el fil habitual. Durant la tarda, cada associació oferia les seves xerrades, molt interessants totes elles, com el viatge Shelios a Groenlandia a veure aurores boreals, per la Societat Astronòmica de Figueres, o els 10 anys de sopa d’estrelles, programa de ràdio dirigit per l’Agrupació Astronòmica de Banyoles.

Va seguir el sopar de germanor amb pastís d’aniversari i tot! Que va donar pas a l’observació del de mateix observatori de Batet, equipat amb un telescopi Celestron C14.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.