Trànsit de la ISS des de França

Avui hi havia un dilema: fer cas o no a una web altament fiable, o a una de nova,  més senzilla i sense comprovar… El risc atrau! Així que de bon matí agafem els trastos i cap a França! El lloc escollit, Sant Feliu d’Avall, a uns 15 minuts de Perpinyà i a 1:30 aproximadament de Palafrugell.

A mesura que m’acostava al lloc escollit, els núvols no semblava que volien marxar… però ja sabeu que en aquesta afició cal tenir fe! Almenys munto el Celestron C8 amb la Canon EOS 60D, filtre Baader, la muntura LXD75, agafo la bateria… i el cable a casa!! Bé, intentarem capturar l’efemèride amb seguiment manual!

20121228_material_iss_sol

Rellotge preparat, núvols ara si, ara no… i quan són les 12:19:00 començo a disparar en ràfega. Segons Efemérides astronómicas havia de passar a les 12:19:07, així que quan eren les 12:19:20 he deixat de fer fotos… i si! Allà estava! Ha aparegut a 5 fotogrames, que sumats queda així:

Trànsit ISS pel sol 28/12/2012 - Sant Feliu d'Avall, França. Celestron C8 f/10. Filtre solar amb làmina Baader. Canon EOS 60D a 400ASA. 1/1000. Startrails i Photoshop CS6.

Cada imatge està feta a 1/1000 i 400ISO amb el Celestron C8 (2000mm de focal a f/10). Sumades amb Startrails en negatiu i amb algun retoc, sobretot màscares d’enfoc amb Photoshop CS6.

Una més a la col·lecció i amb un missatge de més. Si visiteu Calsky.com visualitzeu també els passes de la ISS aprop de la lluna i el sol (Close to…), també serveixen! I feu cas també a Efemérides astronómicas. Això multiplica les possibilitats 😀

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.