Vídeotutorial: com veure satèl·lits artificials?

Últimament us parlo molt de la visibilitat dels satèl·lits Iridium, de l’Estació Espacial Internacional (ISS) i fins i tot de com veure-la per davant del sol o la lluna. De fet recentment s’ha convertit en el meu principal objectiu fotogràfic!

Però encara molts em pregunten: com veure aquests satèl·lits? O també, i com a repte, com i quan veure la ISS per davant del sol o de la lluna?

Per a contestar a aquestes preguntes us he preparat aquest vídeotutorial on us explico com poder contestar a aquestes preguntes.

Les webs utilitzades són:

Com a apunts finals, heu de tenir en compte que les òrbites dels satèl·lits artificials pateixen lleugeres variacions periòdicament, pel que les previsions van variant a mesura que ens acostem a la data. Per exemple, un trànsit de la ISS pel sol pot variar 20 o 30 km si ho mirem amb una setmana o un dia d’antelació!

Finalment, recordar que observar el sol sense la protecció adequada pot provocar lesions oculars irreversibles i destrossar-nos el material que estem utilitzant, pel que cal pendre precaucions adients: Diferents formes d’observar el sol amb telescopi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.