El cometa C/2011 L4 Panstarrs cada cop costa més de veure, i és que va perdent brillantor a mesura que es va allunyant del sol. I ahir, a més, alguns núvols baixos i prims a l’horitzó oest van dificultar-ne més l’observació!

En aquesta ocasió vaig poder desplaçar-me fins el Far de Sant Sebastià, al mirador sobre Llafranc, i tot i que no feia el vent del dijous, si que feia molta fred! Amb els prismàtics 8×30 em va ser impossible veure’l en absolut. Va ser a les 19:38 quan en una foto feta a on més o menys ha de ser el vaig poder localitzar.

Cometa C/2011 L4 Panstarrs 15/03 15/03/2013 - Platja d'Aro. Canon IS 18-200 @200 f/5.6. Canon EOS 60D 1600ASA. 1.6s. Adobe Photoshop CS6.

Com que ja vaig veure que molta qualitat no podria obtenir, i emulant a Marc Heras (@marc_heras) vaig optar per a fer-ne un vídeo, a partir d’imatges individuals, el que es coneix com a timelapse.

Els propers dies està prevista la presnència de núvols abundants, així que haurem de dir-li adéu ja? De moment, estarem atents, ja tenim el primer cometa del 2013 (i espera’t el que ha de venir!!)