Trànsit de la ISS il·luminada per la lluna

L’Estació Espacial Internacional (ISS en anglès) tornarà a creuar el disc de la lluna de forma visible des de l’Empordà el proper dissabte. La diferència amb el darrer trànsit a la lluna visible és que aquesta vegada la ISS estarà iluminada pel sol, i hauria de ser visible per diferència de contrast en passar per la part no il·luminada de la lluna. Dic hauria perquè (per si no fos prou difícil…) el sol haurà sortit ja, i hi haurà molta llum. Un nou repte, a veure que passa!

Consultant les nostres webs habituals (www.calsky.com i http://efemeridesastronomicas.dyndns.org) obtenim les següents dades d’interès:

  • Hora: 07:58:14 hora local
  • Diàmetre ISS: 30,35″
  • Duració trànsit: 1,15s
  • Amplada franja del trànsit: 15,12 km
  • ISS iluminada

20130309_transit_iss_lluna

Un bon lloc per a observar pot ser la benzinera que hi ha just abans d’arribar a Serinyà, a tocar de la carretera. Cal un lloc amb l’est bastant clar, ja que la lluna estarà a només 22º d’altura. Si el temps ho permet, allà estarem! Recordeu la hora, caldria estar a lloc ben bé 20 minuts abans per a preparar els equips i tenir el rellotge ben sincronitzat.

20130309_transit_iss_lluna_2

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.