Astrofoto: conjunció júpiter-venus-mercuri

Ja tenim les primeres imatges de la conjunció de l’any! Com us comentava al post anterior, júpiter, venus i mercuri estaran molt a prop aquests dies al cel del vespre, fàcilment visible una horeta després de la posta de sol a cels amb un horitzó oest ben net.

Ahir cap a les 21:30 em vaig dirigir a les torretes, un barri de Palafrugell que justament té una bona vista oest i a més em queda a 1 minut de casa. Carregat amb la Canon EOS 60D i el trípode, ja veig veure fàcilment júpiter, brillant a uns 10º d’alçada. Més a sota, i entre núvols, el brillant venus.

Conjunció júpiter-venus-mercuri 21/05/2013 - Palafrugell. Canon IS 18-200 @ 80 f/5. Canon EOS 60D 400ASA. 1/5s. Adobe Photoshop CS6.

 

De fet, en alguna ocasió ni es veia, i pensava que aquests nuvolets no em deixarien veure mercuri, però a mesura que avançaven els minuts, els planetes anaven perdent alçada i el cel es feia més fosc, em va ser possible veure’l a simple vista!

Venus i mercuri al detall 21/05/2013 - Palafrugell. Canon IS 18-200 @ 200 f/5.6. Canon EOS 60D 400ASA. 1/5s. Adobe Photoshop CS6.

Els propers dies s’aniran acostant cada cop més, mercuri guanyarà alçada ràpidament, venus més lent i júpiter l’anirà perdent. Atents als dies 26 de maig, amb els tres planetes molt junts, i també el 28, amb júpiter i venus a només 1,3º de separació!

Us animeu a fer-lis fotos? Envia-les a astroemporda@gmail.com i te les publicarem!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/astroemp/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309