Trànsit de la ISS pel sol lowcost

Avui s’ha pogut veure un nou trànsit de la ISS pel sol, i l’he capturat de nou! Tal i com us deia al post anterior “Propers trànsits de la ISS pel sol i la lluna“, avui diumenge dia 30 de juny se’n podia veure un per Berga, Vic, Breda, Malgrat.

Com que tenia un dinar a casa uns amics, he optat per a carregar el material més portàtil: la Canon EOS 60D, trípode, telescopi Skywatcher 80ED i el foltre solar que m’ha passat el company Xavier Miquel. Com sol passar, aquests dinars s’allarguen i no tenia molt temps per arribar a la zona de màxima visibilitat! Pel que he agafat la N2 i he parat a una estació de servei abans d’arribar a Tordera, encara al terme de Vidreres.

La ISS estava previst que només tingués uns 25,3″ i que el trànsit durés uns 2,2s, pel que m’ha donat temps suficient per a fotografiar l’Estació Espacial fins a 5 vegades! Amb uns lleugers retocs amb Photoshop aquest és el resultat:

Trànsit de la ISS pel sol 30/06/2013 - Vidreres. Skywatcher 80ED f/6. Canon EOS 60D 320ISO. 1/800s. Muntatge amb Photoshop CS6.

I aquí voldria fer èmfasi a un petit detall. Per a poder fer aquesta foto, si contem el material nou, ens hauria costat uns 1500 euros fer aquesta fotografia. Es poden comparar fotos similars i veureu que amb pràctica i material assequible es poden realitzar treballs realment meritoris, i com a mostra us faig aquesta comparativa amb una imatge similar feta per l’Agrupació Astronòmica de Girona del trànsit de la ISS del 21 de gener de 2012 (de fet l’únic que tenen fotografiat):

comparativa

Per a fer la foto de la dreta ens hauria calgut fer una inversió d’uns 4.500 euros sense comptar la muntura (una Paramount amb un cost d’uns 14.000 euros!!).

Per tant uns animo a treure els vostres equips (siguin modestos o no) i a treure’n profit. I si algú us diu que no serveix o que cal fer grans inversions per a gaudir de l’astronomia, ja veieu que no té raó!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.