Més fotos de Mart

Mart encara ens dóna alegries! Després de l’oposició del dia 8 d’abril, el planeta vermell segueix ben visible tota la nit com una estrella de color vermell intens. Els dies de lluna plena poca cosa es pot fer a part de fotografiar planetes, i els resultats han estat bons! Mart 17/04/2014 - Palafrugell. Celestron C8 f/10 + barlow Intes micro 2,4x. Càmera ASI 120MC. Promig de 4 vídeos de 1000 imatges. Registax 5.1 i Photoshop CS6. Aquesta imatge de mart és del passat 17 d’abril des de Palafrugell amb l’equip habitual per aquestes situacions:

  • telescopi Celestron C8 203mmØ f/10
  • càmera ASI 120MC
  • lent de Barlow Intes Micro 2,4x
  • muntura Meade LXD75

Celestron C8 + ASI 120MC
Celestron C8 + ASI 120MC

La nit realment era bona i permetia llargs vídeos de fins a 100fps, retallant la imatge a 320×240. La càmera té una resolució nativa de 1280X960. Tambñé he volgut fer un experiment, i aquí us ho mostro. Si mirem el vídeo original, una imatge sola de mart tal i com surt de la càmera és així:

mart1

Aquest vídeo el passo pel programa gratuït Registax 5.1. Aquest programa ja va per la versió 6, però trobo més fàcil i em dóna millors resultats la versió 5.1, i el resultat és aquest:

Capture 17_04_2014 23_20_45

Però volia fer un pas més. He agafat el resultat de 6 vídeos amb diferents guanys (gain), diferent exposició i les he tornat a passar pel Registax, i crec que la cosa guanya! Ara a esperar que passin els dies de núvols…

One thought on “Més fotos de Mart

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.