Ja tenim la via làctea

Les nits d’estiu a la nostra costa podem veure la Via làctea sobre el mar. Es tracta de la nostra pròpia galàxia vista de perfil, i és que el nostre sol, el nostre sistema solar es troba a un dels braços de la galàxia, més aviat cap a les afores. I és a l’estiu quan quedem encarats cap el centre de la mateixa, i podem veure la part més brillant.

Ahir em vaig disposar a fer la primera foto de la temporada, i per anar per feina vaig anar fins la platja del golfet de Calella de Palafrugell, de fet fins el mirador que hi ha just a sobre. Molta humitat i el llum del far de Sant Sebastià van fer que la foto no fos de les millors, però ja comença a donar una idea del que podrem veure!

Via làctea des del Golfet 28/06/2014 - Calella de Palafrugel, platja del Golfet. Canon EOS 60D 2500ASA. Canon IS 18-200 @18 f/3.5. 20s. Adobe Photoshop CS6

  • Canon EOS 60D 2500 ISO
  • 20 segons d’exposició sobre trípode
  • Objectiu Canon IS 18-200 @18 f/3.5
  • processat amb Photoshop CS6 i Topazz deNoise

Aquest tipus de fotografia és assequible a tothom qui tingui una càmera réflex digital DSLR i un trípode. Que no et surten? Cap problema! El dissabte 26 de juliol estarem a la platja de Castell de Palamós (a l’aparcament no, ben bé a la pasarel·la de la platja) a fer algunes fotografies i us explicarem els secrets d’aquest tipus de fotografia, i ja veureu com és la mar de fàcil! Si us voleu apuntar estarem al lloc de fotografia a partir de les 21:30h. Material que cal dur:

  • càmera réflex digital
  • objectiu de gran angular (10-18mm)
  • trípode
  • cable disparador o comandament a distància opcioal
  • llum, millor de color vermell, no enlluerna!

Apunta’t a l’esdeveniment del  facebook!

I per mostra un botó! La primera imatge és justament de l’any passat, feta a la platja de Castell i és la suma de 25 fotos de 30 segons. Fixeu-vos com les estrelles apareixen puntuals però el terra apareix mogut

Via làctea sobre Castell 30/07/2013 - Platja de Castell, Palamós. Canon EOS 60D a 1600ISO. Canon IS 18-200 @ 18 f/3.5. 25x30s d'exposició. Retocs amb Pixinsight STD 1.0.

I aquesta altra feta a Alcoutim, a Portugal. Una sola foto de 30 segons amb flash

Observant la Via làctea 04/08/2011 - Alcoutim, Portugal. Canon EOS 400D. Canon IS18-200 @ 18. 1600 ISO 18s f/3.5. Adobe Photoshop CS4 amb Topaz Denoise 5.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.