Mercuri, venus i saturn, tres en un

És fàcil anunciar una efemèride, hi ha moltes webs a internet que ho fan, però més mandra fa difícil és seguir-les! Ja que és dissabte, m’he animat a llevar-me d’hora i intentar fotografiar l’alineament de mercuri, venus i saturn. El lloc triat, com no, el Far de Sant Sebastià.

A les 6:40 muntava trípode i la Canon EOS 60D acabada d’arribar i tot i la presència d’alguns núvols, el triplet s’ha vist perfectament, amb Spica per sobre. Sort que estava al cel est, perquè a l’oest estava completament tapat, gairebé ni la lluna es veia!

Aquí teniu la foto! He usat un objectiu Canon IS 18-200 @ 24 f/4, una única exposició de 3,2 segons a 800 ISO i un petit pas pel Phosothop CS4 per a ressaltar color i detalls.

Vull comentar que és de les vegades que mercuri l’he vist més bé, i és que sempre està molt a prop del sol i és difícil de seguir-lo. Per sobre la foto quedava Spica, i les estrelles que es veuen al camp visual són tant de la constel·lació de la verge (virgo), les de meitat cap a munt, com de balança (libra) les de la part inferior.

Els propers dies també serà visible, ara ja ho saps. No dubtis en deixar el teu comentari! 😉

Mercuri, Venus i Saturn 01/12/2012 - Far de Sant Sebastià, Palafrugell. Canon IS 18-200 @ 24 f/4. Canon EOS 60D 800 ASA. 3.2s. Photoshop CS4 i Topazz deNoise.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/astroemp/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309