Astrofoto: nebulosa petita Dumbbell M76

La nit del 23 al 24 de juliol prometia ser una bona nit per a dedicar a la fotografia astronòmica, però no esperava que tant! De fet em resum, us puc dir que vaig dormir 3 hores… i encara crec que vaig dormir massa!

Aquella nit volia treure’m “el mono” ja que feia mesos que no anava a l’observatori (l’estrés és molt dolent!) i volia preparar el taller de fotografia de la via làctea d’avui dissabte (Taller de fotografia de la via làctea), així que no us enganyo si us dic que en total vaig tirar com més de 500 fotos. De mica en mica les anirñe processant, a veure que surt!

La primera que us mostro és justament la última que vaig fer, la nebulosa M76 també coneguda com a Petita Dumbbell. És ben bé com la nebulosa planetària M27, la Dumbbell, però en petit, i és que es troba gairebé 10 vegades més lluny (uns 1250 anys llum la M27 per gairebé 15000 la M76).

Per problemes de seguiment no vaig podr fer moltes exposicions, i el resultat és només d’1 hora (12 x 5 minuts). A més vaig haver de fer nous darks i flats, en total 50 de cada. Promitjada amb DeepSkyStacker i processada amb Pixinsight STD 1.0, aquest és el resultat:

Petita Dumbbell M76 23/07/2014 - Observatori Can Duran, Palamós. Takahashi FSQ + Filtre IDAS LPS. Muntura EQ6 Pro. Autoguiat amb refractor Lunatico EZG 60 + barlow Meade 2x amb Orion Starshoot II. QHY8L. 12 x 300 " = 60 minuts. Maxim DL 5 Pro (captura, guiat), DeepSkyStacker (apilat), Pleiades Pixinsight STD (processat).
Nebulosa petita Dumbbell M76
23/07/2014 – Observatori Can Duran, Palamós.
Telescopi Takahashi FSQ 106Ø f/5.
Càmera QHY8L. Filtre IDAS LPS.  
Muntura EQ6 Pro.
12×300″, calibrada amb flats i darks.

Aviat la resta! A veure com surten

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.