Cometa C/2014 E2 Jaques

Tenim un nou cometa a la vista! Poc, però a la vista! Es tracta del cometa C/2014 E2 Jaques.

Aquest cometa va passar pel periheli el 2 de juliol, passant a només 0,7 UA del sol, arribant a la seva màxima brillantor. Tot i que cada dia anirà perdent brillantor absoluta, la terra s’hi acostarà, per tant es mantindrà tot l’agost a magnitud entre 6 i 7, visible amb prismàtics.

I la pregunta del milió, a on i quan el podem veure?

El cometa es troba actualment a Àuriga, acostant-se a Capella progressivament en direcció E – N. El cometa surt entre 1 i 2 de la matinada, essent el millor moment per a localitzar-lo a partir de les 3:30 fins que aclareixi, cap a les 5 del matí. Aquí podreu veure com localitzar-lo.

jaques

Després d’aguantar tota la nit a les 3:30 començava a fotografiar el cometa, i realment era fàcil de veure! La cua ha resultat ser més llarga del que esperava, gairebé 1,5º. Amb DeepSkyStacker i Pixinsight STD aquest es el resultat:

Cometa C/2014 E2 Jaques 31/07/2014 - Observatori Can Duran, Palamós. Takahashi FSQ 106N f/5. Filtre IDAS LPS. Muntura EQ6 Pro. Autoguiat amb refractor Lunatico EZG 60 + barlow Meade 2x amb Orion Starshoot DeepSpace II mono. Càmera QHY8L. 24 x 150 " = 60 min. Maxim DL 5 Pro (captura), DeepSkyStacker (apilat), Pleiades Pixinsight STD (processat).

Cometa C/2014 E2 Jaques
31/07/2014 – Observatori Can Duran, Palamós. 
Telescopi Takahashi FSQ 106Ø f/5. 
Càmera QHY8L. Filtre IDAS LPS.  
Muntura EQ6 Pro.
24×150″, calibrada amb flats i darks.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/astroemp/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309