Nova imatge del cometa Jaques

El cometa C/2014 E2 Jaques encara dona de si! Aquets cometa que va passar pel costat del sol el passat 18 d’agost encara està visible des de les nostres latituds. Actualment es mou per la part nord del cel, ha passat per Cassiopeia i a dia d’avui està creuant Cepheus, dirigint-se cap a l’Oest.

Degut a la meteorologia dels últims dies no m’ha estat possible fer un seguiment acurat, però encara brilla a magnitud 6.5 – 7, per tant visible amb prismàtics i fàcilment localitzable amb telescopi.

Aquesta imatge és el resultat final de les fotos que vaig poder fer entre núvol i núvol el passat dijous 28 d’agost. Els salts entre les línies són imatges que he hagut d’eliminar per interferències, núvols momentanis i altres errors “tècnics”

Cometa C/2014 E2 Jaques 28/08/2014 - Observatori Can Duran, Palamós. Takahashi FSQ 106N f/5. Filtre IDAS LPS. Muntura EQ6 Pro. Autoguiat amb refractor Lunatico EZG 60 + barlow Meade 2x amb Orion Starshoot DeepSpace II mono. Càmera QHY8L. 30 x 50 " = 25 min. Maxim DL 5 Pro (captura), DeepSkyStacker (apilat), Pleiades Pixinsight STD (processat).

28/08/2014 – Observatori Can Duran, Palamós.
Takahashi FSQ 106N f/5. Filtre IDAS LPS.
Muntura EQ6 Pro.
Autoguiat amb refractor Lunatico EZG 60 + barlow Meade 2x amb Orion Starshoot DeepSpace II mono.
Càmera QHY8L.
30 x 50 ” = 25 min.
Maxim DL 5 Pro (captura), DeepSkyStacker (apilat), Pleiades Pixinsight STD (processat).

I per si el voleu localitzar, us dajunto la carta de la seva ubicació durant tot el mes de setembre que està a punt de començar

jaques
(c) The Sky 6

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.