Un dia de pluja és el millor per a treballar amb fotografies! I avui és ideal, dia gris, diumenge tranquil… ordinador i a veure què surt. El divendres dia 26 a la nit es preveia molt bones condicions, de fet vaig dormir 3 hores tota aquella nit, va valdre la pena!

De moment mostro la última foto que vaig fer, començant a fer captures sobre les 4:30 de la matinada. Curiositats de la vida, vaig veure que estava en bona posició tot i que ja la havia fotografiat abans. O no?

Es tracta de la nebulosa del con. És una zona fosca amb aquesta forma al sud de NGC 2264, al costat del cúmul de “l’Arbre de Nadal”. Situada a la constel·lació de Monoceros, a la meitat de la línia que va des de Procyon a Betelgeuse.

Aquest resultat és el resultat de promitjar 20 imatges de 5 minuts, fins que va començar a clarejar cap a les 6:20.

Nebulosa del con NGC 2264 26/09/2014 - Observatori Can Duran, Palamós. Takahashi FSQ + Filtre IDAS LPS. Muntura EQ6 Pro. Autoguiat amb refractor Lunatico EZG 60 + barlow Meade 2x amb Orion Starshoot II. QHY8L. 20 x 300 " = 100 minuts. Maxim DL 5 Pro (captura, guiat), DeepSkyStacker (apilat), Pleiades Pixinsight STD (processat).

26/09/2014 – Observatori Can Duran, Palamós.
Takahashi FSQ + Filtre IDAS LPS.
Muntura EQ6 Pro.
Autoguiat amb refractor Lunatico EZG 60 + barlow Meade 2x amb Orion Starshoot II.
QHY8L.
20 x 300 ” = 100 minuts.
Maxim DL 5 Pro (captura, guiat), DeepSkyStacker (apilat), Pleiades Pixinsight STD (processat).

Doncs la gràcia final és que un cop buscava la foto antiga que tenia per a comparar-la, no la he trobat! Serà que no li vaig fer fotos al final? Les he perdut? Bé, almenys ara sí que puc dir que la tinc!