3 de 5 planetes a l’alba

La notícia saltava a molts medis de comunicació, 5 planetes serien visibles a simple vista a l’alba, just abans de la sortida de sol. I era cert! A vegades la premsa ens confon, però aquest cop era cert. Tots els planetes viibles a simple vista de cop (recordeu que Urà i Neptú no es veuen a simple vista, necessitaríem prismàtics almenys).

Mercuri, Venus, Saturn, Mart i Júpiter visibles a ull nu, sense ajudes òptiques. Per veure aquest espectacle només hem de mirar cap a l’est sobre les 7 del matí, amb vistes al mar seria l’ideal (per la falta d’obstacles), però no estan junts, estan alineats.

3 de 5 planetes a l'alba (falten mercuri i júpiter) 21/01/2016 - Palamós. Samyang 14 f/2.8. Canon EOS 450D 400ASA. 0.6s. Adobe Photoshop CS6.
21/01/2016 7:30 Palamós
Canon EOS 60D 0.6s 400ISO
Samyang 14 f/2.8

Mercuri molt baix al cel, casi invisible, però millor cada dia els propers 15 dies (de fet a les fotos no es veu ara per ara). Venus es veu molt bé, és el que més brilla. Una mica més a munt i a la dreta Saturn, es confon fàcilment amb una estrella brllant. Encara més en diagonal Mart, destaca pel seu color vermell. Seguint la línia trobem Spica, l’estrella més brillant de la constel·lació de la Verge (Virgo pels amants del zodíac). Júpiter queda més a la dreta, ben bé a uns 180º de Mercuri.

Per tant, que quedin tots a la mateixa foto és realment difícil!! He intentat fer panorames però la diferència de llum és massa bèstia, i feia fred!


La foto que us mostro és del dia 21 al matí, just abans d’anar a treballar des del mirador que trobem sobre Port Marina de Palamós. De totes maneres no us rendiu, ben bé un mes més els tindrem visibles, i a partir del dia 27 s’hi suma la lluna!! Encara no us heu decidit a fotografiar-ho?

3 thoughts on “3 de 5 planetes a l’alba

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.