La lluna ha ocultat Aldebaran

Clar i català! Aquesta passada nit l’estrella més brillant del toro (Taure) ha estat ocultada per la lluna. Aquesta efemèride s’ha pogut veure des de les nostres terres a les 23:05 (la ocultació) i a les 00:03 (la reaparició). Aquest tipus d’ocasions permet fer un seguiment de forma molt fàcil, simplement a simple vista, o amb uns prismàtics ja n’hi ha prou per a poder-ho seguir, i amb una càmera reflex i un teleobjectiu (o un telescopi com en el meu cas) es poden fer fotos i vídeos de gran qualitat!

L'equip utilitzat, telescopi Skywatcher ED80 + Canon EOS 60D, disparant a 1600ISO i 1/500 en aquesta ocasió
L’equip utilitzat, telescopi Skywatcher ED80 + Canon EOS 60D, disparant a 1600ISO i 1/500 en aquesta ocasió

Aquesta imatge és la “millor”, donat a que hi havia núvols intermitents i molta turbulència que feia que les imatges no fossin gaire bones… a més la diferència de brillantor entre l¡’estrella (magnitud +0.85) i la lluna (magnitud -11.73) feia que encara fos més difícil!

La lluna ocultant Aldebaran 05/02/2017 - Palafrugell. Skywatcher 80ED f/7.5. Canon EOS 60D 1600ASA. 1/500s. Adobe Photoshop CS6.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.