Ho heu vist? La lluna i venus al cel

Destaquen per sí sols, i és normal! Després del sol, són els dos objectes celestes més brillants que tenim al cel, i aquests dies estan ben junts!

Ja us ho informàvem el dia 1 de desembre, venus i la lluna es troben aquests dies ben a prop, essent la conjunció el dia 3, que justament és el dia en que hi ha hagut més núvols al nostre país… sol passar! I amb aquestes que he començat una mena d’aventura perseguidora.

Dijous, 1 de desembre

Surto del gimnàs i quedo embadalit amb la imatge, Venus brillant al cel i sota la lluna, pel que no tardo en arribar a casa, càmera, trípode i cap a la Torre dels Moros de Palafrugell, coneguda com Les torretes. El lloc és ideal per a imatges en direcció oest, cap a les Gavarres. Càmera Canon EOS 60D + Canon IS 18-200.

Divendres, 2 de desembre

Aquí ja anava preparat, tornem a Les torretes buscant el mateix enquadrament, fins i tot algun millor. He de reconèixer que em vaig mig perdre per caminets que sembla que van rectes però resulta que no…

Dissabte, 3 de desembre

Plou

Diumenge, 4 de desembre

Després d’una nit plovent, un matí a mitges, tarda que prometia pluja i ha acabat completament destapada, he pogut tornar a veure tant la lluna com venus. Però l’alarma del mòbil ha saltat, avisant que l’Estació Espacial Internacional (ISS) passava per la zona a magnitud -3.1! He tingut només 2 minuts per preparar-me, sort que des de casa tinc relativament bon oest! Les dues primeres han estat fetes amb l’objectiu Samyang 14 f/2.8.

Finalment he fet un petit fotomuntatge de la lluna els tres dies, realment varia molt de fase i brillantor. Fixeu-vos també en que com més gran és la fase il·luminada, més fosca és la part que no ho està. He hagut de reduir el temps d’exposició degut a l’enorme llum que reflexa:

llunes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.