Amb els 4 cometes que tenim visibles ja tenia ganes de capturar-ne algun! Amb l’observatori a punt d’estar operatiu, només he pogut muntar el telescopi a la terrassa de casa, i des de la terrassa, abans que comencés a aclarir-se el cel, només he pogut apuntar al que estava a més altura, el C/2013 R1 Lovejoy.

[singlepic id=874 w=450 h=300 float=center]

Aquest cometa es troba creuant la constel·lació de Canis Minor, el Gos petit, just al costat de Procyon. Aquest cometa està actualment brillant a magnitud 10,44, pel que amb pocs segons d’exposició ja apareix a les fotografies.

Degut al mal seguiment de la muntura LXD75, només he pogut fer 30 exposicions de 10 segons, a 1600ISO. He fet servir el telescopi Skywatcher 80ED i la càmera Canon EOS 60D. El promitjat amb Deep Sky Stacker i el processar final amb Pixihsight STD 1.0.

20131028_lovejoy_mapa

Falta més detalls, hauré de fer més exposicions i també podré reduir el soroll.

De cares als altres 3 cometes, sobretot l’ISON, hauré de buscar una altra ubicació, a la que apareixen darrera dels edificis el cel ja no és molt fosc!