Primera imatge del cometa C/2013 R1 Lovejoy

Amb els 4 cometes que tenim visibles ja tenia ganes de capturar-ne algun! Amb l’observatori a punt d’estar operatiu, només he pogut muntar el telescopi a la terrassa de casa, i des de la terrassa, abans que comencés a aclarir-se el cel, només he pogut apuntar al que estava a més altura, el C/2013 R1 Lovejoy.

Cometa C/2013 R1 Lovejoy 28/10/2013 - Palafrugell. Skywatcher 80ED. Canon EOS 60D 1600ASA. 30x10s. Pixinsight STD 1.0.

Aquest cometa es troba creuant la constel·lació de Canis Minor, el Gos petit, just al costat de Procyon. Aquest cometa està actualment brillant a magnitud 10,44, pel que amb pocs segons d’exposició ja apareix a les fotografies.

Degut al mal seguiment de la muntura LXD75, només he pogut fer 30 exposicions de 10 segons, a 1600ISO. He fet servir el telescopi Skywatcher 80ED i la càmera Canon EOS 60D. El promitjat amb Deep Sky Stacker i el processar final amb Pixihsight STD 1.0.

20131028_lovejoy_mapa

Falta més detalls, hauré de fer més exposicions i també podré reduir el soroll.

De cares als altres 3 cometes, sobretot l’ISON, hauré de buscar una altra ubicació, a la que apareixen darrera dels edificis el cel ja no és molt fosc!

4 thoughts on “Primera imatge del cometa C/2013 R1 Lovejoy

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.