ASTROFOTO: venus, ja era hora!

Volia posar un títol ben clar i crec que ho he aconseguit ^_^. Venus fa setmanes que regna el cel del vespre i jo encara no li havia fet cap foto! No tinc gaires excuses, ho sé! Però entre les feines i la fred no hi havia manera… Ens haurem de posar les piles aquest 2017!

Ahir dissabte dia 7 estava tranquil·lament fent la sobretaula al sol quan com aquell que no vol la cosa vaig quedar-me mirant el telescopi Celestron C14 sota la lona que el protegeix… Fa mesos que no el trec (és realment incòmode de moure aquest monstre de 100 kg!), i vaig optar per treure-li la pols i posar ordre. El cel era clar i quiet, perquè no, avui farem foto! La lluna i venus seran bons targets. Ho deixo tot a punt, i per fer temps vaig a buscar l’ordinador i la càmera ASI 120MC, que tenia a casa. A la que es pon el sol comença a fer molta fred, així que m’abrigo mitjanament bé i cap a fer fotos!

Volia aprofitar també per a emetre en directe el provés, com a prova pilot ha anat força bé! I així ho faré en futures ocasions.

Les 18:00, ja gairebé fosc, venus brilla amb força, anem-hi! Doncs va i se comença a tapar després de fer el primer vídeo… Va, provem la lluna, i no hi ha manera d’enfocar amb tant augment (el C14 són 3910mm de focal!) Així que dono per acabada la sessió a les 19:00 🙁

Un cop a casa, processant aquest únic vídeo, encara he pogut obtenir quelcom de bo! És un únic arxiu de 1000 imatges processat amb Registax 5. Espero que us agradi!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.