Nebulosa creixent NGC6888

A l’estiu el cel s’omple de nebuloses. Sembla un comentari una mica esotèric, però no s’aparta de la realitat.

Després d’un principi d’any molt dolent en quant a meteorologia astrofotogràfica (és a dir, que pel mal temps a penes he pogut fer cap fotografia astronòmica), l’estiu és una època en que les constel·lacions que podem veure des del nostre emisferi tenen en comú moltes nebuloses, tant d’emissió com planetàries. En el que va de mes, ja n’he fetes 3, i avui presento una que ja havia fotografiat però que li tenia ganes.

Es tracta de la nebulosa NGC 6888, també coneguda com la nebulosa crescent o Caldwell 27. Es tracta d’una nebulosa que  ha agafat la seva forma a partir de l’estrella que té al centre, Wolf-Rayet HD 192163 (WR 136) a partir de la pressió del seu vent solar. Es troba a més en una zona del centre de la constel·lació del cigne plena d’estrelles i altres nebuloses.

Ara em queda (de moment) un parell de nebuloses més que aniré afegint els propers dies. Aprofiteu per agafar prismàtics i donar un cop d’ull, aquests dies el cel està de meravella!

NGC 6888 - Crescent nebula 05/07/2010 - Observatori Can Duran, Palamós. Takahashi FSQ 106N f/5. Filtre IDAS LPS. Muntura Losmandy G11. Autoguiat amb refractor Lunatico EZG 60 + barlow Meade 2x amb Orion Starshoot II. Orion Starshoot Pro. 11 x 600 " = 1:50h. Maxim DL 5 Pro (captura, guiat), DeepSkyStacker (apilat), Pleiades Pixinsight STD (processat)

  • Observatori Can Duran (Palamós) – 04/07/2010.
  • Takahashi FSQ + Filtre IDAS LPS. Muntura Losmandy G11
  • Autoguiat amb refractor Lunatico EZG 60 + barlow Meade 2x amb Orion Starshoot II
  • Orion Starshoot Pro. 11 x 600 ” = 1:50h d’exposició
  • Maxim DL 5 Pro (captura, guiat), DeepSkyStacker (apilat), Pleiades Pixinsight STD (processat)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.