Nebulosa estrella flamejant IC 405

IC 405 (també coneguda com la nebulosa de l’estrella flamejant o Flaming Star Nebula) és una nebulosa d’emissió situada a la constel·lació d’Àuriga, fàcilment visible en direcció nord-est a les primeres hores de les nits d’hivern, que envolta la estrella blava AE Aurigae.

Es troba a uns 1.500 anys llum de distància, i es creu que el moviment propi de l’estrella central va començar al cinturó d’Orió fa mil·lers d’anys.

Aquesta foto es va fer el 12 de desembre i ha estat recentment processada. És una de les imatges en les que he acumulat més temps d’exposició, fins a 2:46h. Si no fos pel mal temps de les darreres setmanes, el cel de l’hivern és realment ric en nebuloses fàcilment fotografiables. Caldrà esperar una clariana

IC 405 Flaming star nebula 10/12/2010 - Observatori Can Duran, Palamós. Takahashi FSQ + Filtre IDAS LPS. Muntura EQ6 Pro. Autoguiat amb refractor Lunatico EZG 60 + barlow Meade 2x amb Orion Starshoot II. Orion Starshot Pro. 20 x 500 " = 2h 46 minuts. Maxim DL 5 Pro (captura, guiat), DeepSkyStacker (apilat), Pleiades Pixinsight STD (processat).

10/12/2010 – Observatori Can Duran, Palamós.
Takahashi FSQ 106N f/5. Filtre IDAS LPS.
Muntura Losmandy G11.
Autoguiat amb refractor Lunatico EZG 60 + barlow Meade 2x amb Orion Starshoot Autoguider.
Orion Starshoot Pro. 20 x 500 ” = 2h 46min.
Maxim DL 5 Pro (captura, guiat), DeepSkyStacker (apilat), Pleiades Pixinsight STD (processat).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.