Nebulosa estrella flamejant IC 405

IC 405 (també coneguda com la nebulosa de l’estrella flamejant o Flaming Star Nebula) és una nebulosa d’emissió situada a la constel·lació d’Àuriga, fàcilment visible en direcció nord-est a les primeres hores de les nits d’hivern, que envolta la estrella blava AE Aurigae.

Es troba a uns 1.500 anys llum de distància, i es creu que el moviment propi de l’estrella central va començar al cinturó d’Orió fa mil·lers d’anys.

Aquesta foto es va fer el 12 de desembre i ha estat recentment processada. És una de les imatges en les que he acumulat més temps d’exposició, fins a 2:46h. Si no fos pel mal temps de les darreres setmanes, el cel de l’hivern és realment ric en nebuloses fàcilment fotografiables. Caldrà esperar una clariana

IC 405 Flaming star nebula 10/12/2010 - Observatori Can Duran, Palamós. Takahashi FSQ + Filtre IDAS LPS. Muntura EQ6 Pro. Autoguiat amb refractor Lunatico EZG 60 + barlow Meade 2x amb Orion Starshoot II. Orion Starshot Pro. 20 x 500 " = 2h 46 minuts. Maxim DL 5 Pro (captura, guiat), DeepSkyStacker (apilat), Pleiades Pixinsight STD (processat).

10/12/2010 – Observatori Can Duran, Palamós.
Takahashi FSQ 106N f/5. Filtre IDAS LPS.
Muntura Losmandy G11.
Autoguiat amb refractor Lunatico EZG 60 + barlow Meade 2x amb Orion Starshoot Autoguider.
Orion Starshoot Pro. 20 x 500 ” = 2h 46min.
Maxim DL 5 Pro (captura, guiat), DeepSkyStacker (apilat), Pleiades Pixinsight STD (processat).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.