Nova galeria i tutorial: HDR

Tal i com explicava en articles anteriors (Dues imatges de Barcelona, Forn solar d’Odeillo), la tècnica fotogràfica HDR consisteix en agafar 3 imatges amb diferent exposició i agrupar-les en una de sola, aconseguint que no hi hagi zones cremades o massa fosques (sense detall).

Fonts de Montjuïc HDR 04/04/2010 - Barcelona. Canon EOS 400D 100ISO. Falcon fisheye 8mm f/8. HDR a partir de imatges a 0.5, 2 i 8 segons. Photomatix Pro3 Adobe Photoshop CS2

És un procés que cada vegada m’agrada (i domino) més, ja que s’aconsegueixen uns contrastos molt forts i un ressalt de detalls interessant. Tot i que a la xarxa hi ha diversos programes que permeten fer aquest procés (com el Photoshop) a mi m’agrada més el Photomatix. És molt automàtic i els resultats solen ser excel·lents a la primera, tot i que un breu repàs amb Photoshop també és recomanable. Us mostro un nou video-tutorial on explico com fer servir aquesta tècnica.

Generación de imágenes en HDR from Francesc Pruneda on Vimeo.

Descarga directa

Podeu accedir a la galeria fent click al menú Fotografia -> HDR.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.