NGC 7023, la Nebulosa Iris

Fa unes setmanes que tenia pendent de processar aquesta imatge que us presento avui. Es tracta de la Nebulosa Iris, coneguda també com NGC 7023. Aquesta nebulosa es troba a la constel·lació de Cefeu, bastant al Nord. En tenir una magnitud 7, és fàcil de trobar, però té un company especial.

Està rodejada d’una nebulosa fosca, formada bàsicament de pols, que ens tapa part de la llum d’aquesta nebulosa brillant. Justament aquest parell de nebuloses tant diferents (una mica com la cocoon) fa que el processat en sigui molt difícil, ja que per a poder apreciar detalls de la part fosca cal saturar el nucli brillant.

  • Observatori Can Duran (Palamós) – 18/07/2010.
  • Takahashi FSQ + Filtre IDAS LPS. Muntura Losmandy G11
  • Autoguiat amb refractor Lunatico EZG 60 + barlow Meade 2x amb Orion Starshoot II
  • Orion Starshoot Pro. 14 x 600 ” = 2:20h d’exposició
  • Maxim DL 5 Pro (captura, guiat), DeepSkyStacker (apilat), Pleiades Pixinsight STD (processat)

Imatge guardada amb els ajustaments integrats. 18/07/2010 - Observatori Can Duran, Palamós. Takahashi FSQ 106N f/5. Filtre IDAS LPS. Muntura Losmandy G11. Autoguiat amb refractor Lunatico EZG 60 + barlow Meade 2x amb Orion Starshoot II. Orion Starshoot Pro. 14 x 600 " = 2:20h. Maxim DL 5 Pro (captura, guiat), DeepSkyStacker (apilat), Pleiades Pixinsight STD (processat)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.