IC 5146: cocoon nebula

Aquesta és una de les imatges que tenia endreçades pendents de processar i a la que li tenia moltes ganes. Es tracta de la nebulosa cocoon (IC5146), una nebulosa d’emisió a la constel·lació del cigne. No és una nebulosa molt coneguda, però fotogràficament és molt agraïda, relativament fàcil de treballar i amb una sorpresa: està mig rodejada d’una nebulosa obscura, Barnard 168, que a més creua la foto. A diferència de les nebuloses d’emissió, que emeten llum perquè estan calentes, les nebuloses fosques tenim la sort de veure-les perquè estan davant d’algun objecte lluminós, en aquest cas el fons estrellat.

La foto té acumulats 100 minuts d’exposició. Espero que us agradi!

IC 5146 nebulosa Cocoon 04/06/2010 - Observatori Can Duran, Palamós. Takahashi FSQ 106N f/5. Filtre IDAS LPS. Muntura Losmandy G11. Autoguiat amb refractor Lunatico EZG 60 + barlow Meade 2x amb Orion Starshoot II. Orion Starshoot Pro. 10 x 600 " = 1:40h. Maxim DL 5 Pro (captura, guiat), DeepSkyStacker (apilat), Pleiades Pixinsight STD (processat)

Observatori Can Duran (Palamós) – 04/06/2010.
Takahashi FSQ + Filtre IDAS LPS. Muntura Losmandy G11
Autoguiat amb refractor Lunatico EZG 60 + barlow Meade 2x amb Orion Starshoot II
Orion Starshoot Pro. 10 x 600 ” = 1:40h d’exposició
Maxim DL 5 Pro (captura, guiat), DeepSkyStacker (apilat), Pleiades Pixinsight STD (processat)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.