Encontre del Garrad amb M71

El cometa C/2009 P1 Garradd està essent un bon objectiu a fotografiar aquests dies (com ja vam comentar fa unes setmanes). El dia 26 d’agost era una bona oportunitat per a poder-lo fotografiar passant pel costat de M71, un cúmul globular de magnitud 8,4 a la constel·lació de Sagitta (la fletxa), però com és habitual en aquestes ocasions, els núvols van fer acte de presència i des de casa nostra no va ser possible capturar-lo, igual que el dia 27.

Si va ser possible ahir, dia 28 d’agost, i va ser el primer objectiu d’una gran nit astrofotogràfica. Tot i estar separats 1º51′ (gairebé 4 vegades el diàmetre de la lluna plena) encara entraven els dos en el camp visual del telescopi Takahashi FSQ i la càmera Orion Starshot Pro v1 (cal tenir en compte que el camp visual depèn de la òptica i de les característiques del chip de la càmera). Amb exposicions d’1 minut ja n’hi havia suficient per a capturar els dos, així que vaig acumular fins a 1 hora. Com sempre, capturat amb Maxim DL pro5, apilat amb DeepSkyStacker i processat amb Pixinsight STD.

Cometa C/2009 P1 Garradd amb el cúmul M71 28/08/2011 - Observatori Can Duran, Palamós. Takahashi FSQ 106N f/5. Filtre IDAS LPS. Muntura Losmandy G11. Autoguiat amb refractor Lunatico EZG 60 + barlow Meade 2x amb Orion Starshoot II. Orion Starshoot Pro. 60 x 60 " = 1 hora. Maxim DL 5 Pro (captura, guiat), DeepSkyStacker (apilat), Pleiades Pixinsight STD (processat), Topazz DeNoise 5 (reducció de soroll)
28/08/2011 – Observatori Can Duran, Palamós.
Takahashi FSQ 106N f/5. Filtre IDAS LPS.
Muntura Losmandy G11.
Orion Starshoot Pro. 60 x 60 ” = 1 hora.
Maxim DL 5 Pro (captura, guiat), DeepSkyStacker (apilat), Pleiades Pixinsight STD (processat), Topazz DeNoise 5 (reducció de soroll)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.