AWB: Conjunction of glory

El portal Astronomers without borders (Astrònoms sense fronteres, http://astronomerswithoutborders.org/) va organitzar una campanya arreu del món durant els dies 13 a 15 de març per enviar imatges de la conjunció júpiter-venus, la que s’ha batejat com la Conjunction of glory. S’ha confeccionat un cartell recordatori on una de les meves fotos hi apareix. I aquí us el mostro:

Conjunction of glory
Cartell Conjunction of glory

El mètode de recol·lecció ha estat a través de twitter, posant el hastach #VenusJupiter junt amb la foto. La seleccionada ha estat aquesta:

Venus i Júpiter a punt pel telescopi 10/03/2012 - Observatori Can Duran, Palamós. Canon IS 18-200 @ 18 f/3.5. Canon EOS 400D a 400ASA. 10s d'exposició. Photoshop CS4.

Astronomers without borders és un portal dedicat a l’astronomia amateur, i el nom és molt significatiu. Consisteix en posar en contacte aficionats a l’astronomia d’arreu del món per a realitzar activitats de forma conjunta, com Sidewalk astronomy night, o nit d’astronomia al carrer, de tal forma que es munten telescopis allà on hi ha gent. Nosaltres hi hem participat en diverses ocasions, i enguany repetirem! Les dates, aviat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.