Bones nits per observar

Planetes i la lluna de finals de marçUn cop passades les pluges d’aquesta setmana, sembla que tenim un bon cap de setmana per observar. Les previsions pels propers dies són excel·lents, sobretot per mitjans-finals de la setmana que ve. A més la lluna acaba de ser nova pel que no molestarà per a poder gaudir del cel profund.

Primer de tot caldrà estar atents a la posta de sol. Després de la conjunció de júpiter i venus, els propers dies la lluna jugarà entre mig d’aquests planetes. Avui dia 24 els tres astres estaran ben alineats, amb la lluna sota; demà 25 la lluna estarà a punt de tocar júpiter; el 26 el nostre satèl·lit estarà entre mig dels dos planetes i el 27 ja quedarà per sobre.

A tot això, recordeu que aquesta nit hi ha dos fets a tenir en compte. Per una banda, el famós canvi d’hora a horari d’estiu, per tant a les 2 de la nit seran les 3, i per tant perdem una hora.

D’altra banda, aquesta nit i aprofitant el bon temps, traiem els telescopis i ens anem a observar a l’aparcament de la platja de Castell, a Palamós. Hi esteu convidats! Si tens telescopi o prismàtics porta’ls! I si no, vine igualment a gaudir una estona del cel amb nosaltres. L’activitat començarà a les 21:00h. Tenim un esdeveniment creat al facebook:

https://www.facebook.com/events/187289924717726/

Fins després!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.