La nit dels desitjos, tot un èxit

Bona taula, excel·lent cel, instal·lacions idònies i un públic nombrós i agraït són elements que ahir es van poder trobar al celler La Vinyeta de Mollet de Peralada durant la Nit dels desitjos. Una combinació perfecta de condicions que va fer que la jornada s’allargués ja fins ben entrada la matinada amb un resultat d’èxit total.

La jornada estava dedicada a la presentació del vi Llavors, el qual té l’etiqueta d’enguany dedicada a la pluja d’estrelles de les dracònides del 2011, que va coincidir amb la verema del raïm que ha fet possible aquest vi. Per amenitzar la presentació, un excel·lent sopar gràcies a la gent de “It cook it“, dirigit per Jordi Castelló, regat pels vins del mateix celler, com no amb la presència del vi Llavors.

Durant les postres va ser el nostre torn, amb la presentació de la xerrada “Flaixos nocturns: llums efímeres del cel nocturn“, on vam explicar què es pot veure al cel d’una nit qualsevol ja siguin estrelles, satèl·lits artificials, planetes o com ahir a més, estels fugaços. Justament només de començar la presentació es va poder veure un perseid realment brillant creuant el cel per sobre els caps del públic.

I en acabar la xerrada (i els postres) era el torn de l’observació. Cal dir que el cel que teníem era realment digne d’admirar, molt net, fosc, no feia gens de vent ni fred, ni tan sols humitat, i si hi sumem les ganes dels assistents a aprendre i a observar va fer que la jornada s’allargués fins les 2 de la matinada, tot observant el cúmul d’Hèrcules M13 per un telescopi i la galàxia d’Andròmeda per l’altra (i una mica la lluna al tram final ja que sortia a les 00:30h).

Per acabar agrair a La Vinyeta i personalment en Josep i en Lluís Serra que ens permetessin assistir a aquesta jornada en un indret (i perdoneu per la reiteració) realment excepcional, idílic, en una jornada d’aquelles escasses que es pot etiquetar de perfecte.

Teniu la resta de fotos de la jornada al nostre espai al facebook https://www.facebook.com/astroemporda i a la galeria aquí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.