Conjunció vespertina

Els darrers vespres s’ha pogut veure tres puntets a l’oest ben alineats i que s’han anat movent poc a poc. Es tracta de saturn, mart i spica, l’estrella més brillant de la constel·lació de la verge (virgo). Ara a més, se li ha sumat la lluna.

En aquesta fotografia del passat 4 d’agost ja es mostraven perfectament. Saturn, a dalt i spica a baix són els que menys es mouen nit rera nit, i mart, al mig i ben vermell passarà de la dreta a l’esquerra més ràpidament.

Venus, Mart i Spica durant la barbacoa astronòmica 05/08/2012 - Llagostera, Girona. Preparació del camp d'observació durant la Astrobarbacoa 2012. Al cel, a la dreta mart, a dalt saturn i a l'esquerra Spica, la més brillant de Verge. Canon IS 18-200 @ 18 f/3.5. Canon EOS 400D 400ISO. 10s d'exposició.

I aquesta setmana, tant dimarts com dimecres la lluna juga també per aquí. Mentre que ahir dimarts estava a sota i una mica a la dreta dels planetes, avui dimecres ja estarà  a l’esquerra.

Saturn, mart, spica i la lluna 21/08/2012 - Far d Sant Sebastià, Llafranc. Conjunció Saturn, mart, spica i la lluna. Canon IS 18-200 @ 32 f/4. Canon EOS 400D 400ISO. 4s d'exposició. Publicada a spaceweather.com http://spaceweather.com/gallery/indiv_upload.php?upload_id=70671&PHPSESSID=ag13dslfliae7uiebtqm4sr9r7

Aquesta fotografia  a més ha estat publicada al portal Spaceweather.com: http://spaceweather.com/gallery/indiv_upload.php?upload_id=70671&PHPSESSID=ag13dslfliae7uiebtqm4sr9r7

Estigueu atents al cel avui sobre les 21:30 – 22:00, si la humitat ho permet tornarà a ser visible, amb la lluna a l’esquerra dels planetes. Busca un lloc amb l’oest visible, com per exemple, el far de Sant Sebastià, a Llafranc, que és d’on està feta aquesta foto.

Vols estar informat d’aquestes efemèrides? Subscriu-te!! O visita la nostra pàgina al facebook: https://www.facebook.com/astroemporda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.