Records de #laponiasueca: Setmana santa 2013 (part 2/2)

Fa uns 9 mesos us parlava del viatge que vam realitzar a la lapònia sueca, concretajment a la població de Skelleftea. Avui no només vull recordar aquell viatge sinó que a a més volia completar la segona part, completant els 5 dies que vam estar a un indret del nord d’Europa que ens va captivar a tots els 4 integrants del viatge. Us recomano donar un cop d’ull a la primera part per a posa-vos en situació! Setmana Santa a #laponiasueca part 1/2

Dia 3: Excursió en raquetes de neu

Dues eren les activitats que havíem de fer sí o sí. D’una banda una excursió amb raquetes de neu i d’altra banda patinatge sobre gel. I avui toca la primera. Gràcies a la mediació de l’Oficina de Turisme, que ens va organitzar l’activitat, ens van venir a buscar i traslladar fins el punt de sortida. El tracte excel·lent, de nou amb un anglès immaculat, vam fer una ruta d’una mica més d’una hora fins el cim d’una de les muntanyetes de la zona. Un cop a dalt de tot un bon esmorzar amb xocolata calenta, pa amb formatge tradicional Västerbotten i a seguir la ruta!

20130325_laponia20

Després de dinar una nova ruta pel poble, en aquesta ocasió pel barri Bonnstan, que conserva l’estètica del s. XVII, cases de fusta que semblen transportar a una altre època. Aquest 3r dia va acabar amb núvols, i és una llàstima, perquè hi havia un avís que es podrien veure algunes aurores, com si es van veure més al nord en zones amb cel cerè.

20130325_laponia22

20130325_laponia23

Dia 4: Patinatge sobre gel i aurores!

Seguint altres visitants a la zona a través de twitter, vam veure com una de les atraccions també era el patinatge sobre gel, per exemple al poble de Pitea (a una hora aproximadament de camí). La sorpresa va ser que a Skelleftea hi havia també una pista de patinatge pública i gratuïta, justament a uns 100 metres del restaurant habitual on anàvem a dinar, al costat del museu de Nordana i just a 5 minuts del nostre hotel caminant. Per més increïble, no es lloguen patins, ja que es considera que tothom en té, i va ser justament la Ann de l’oficina de turisme qui ens va deixar els seus propis patins perquè puguéssim “gaudir-ne“. I ho poso entre cometes perquè un servidor no havia patinat sobre gel en la vida!! Després d’uns minuts engoixants i algun cop de genoll contra el gel, vaig poder completar alguna volta, això si, amb ajuda i amb música clàssica de fons. Inovidable!

20130325_laponia27

El dinar d’aquest dia va ser més espectacular encara. Cal destacar que ens va agradar tant el lloc, el menjar, el tracte i el preu que hi vam anar cada dia. El dimarts ens van fer descompte, el dimecres ens van ensenyar tot l’edifici, i el dijous ens van regalar unes samarretes! Només tinc que bones paraules pel restaurant Nordanagarden.

20130325_laponia24

A la tarda va ser el torn d’un passeig relaxat pel costat del riu, realment preciós. EL riu congelat es combinava amb una llum que anava decreixent ràpidament, i ja es preveia el desglaç en algunes zones del riu. El passeig pot ser tant llarg o curt com hom vulgui, i no es pot marxar sense fer una bona ruta!

20130325_laponia33

20130325_laponia30

A la nit, el cansament de la setmana es va fer valdre, i no hi havia moltes ganes de sortir a fer foto nocturna. Però just després de sopar vaig sortir un moment a fer una foto de prova, quan vaig veure un rerefons de color verd: una aurora!

Vam agafar els trípodes, càmeres i abrics, de camí a la zona que haviem triat per a fer les fotos, i mentre jo anava conduint, comentaris com “Sí, sí! Es veu! És verd i es mou!“, i jo conduint a -10ºC no podia apartar la vista de la carretera! Un cop a lloc vam muntar i efectivament es veia! No té res a veure amb les espectaculars fotos que podem trobar a la xarxa, de fet veureu a les fotos com es veu tènuament, per a desaparèixer… Molt poca cosa sí, però vam veure una aurora!

20130325_laponia36

Dia 5: Tornada a casa

El nostre avió sortia a mig matí de l’aeroport, així que l’últim dia no am tenir temps de res. A més era festiu i ja no quedava ningú a recepció, pel que no hi ha gaire res per explicar. Excepte la mala estona que vam passar a l’aeroport quan no ens deixaven passar per excés de pes caps dels 4! Només dir que jo vaig passar amb uns pantalons dins la màniga de la jaqueta…

20130325_laponia38

Van ser 5 dies intensos, plens de petites anèctotes en un lloc paradisíac, no com el carib, sinó un poblet en un indret verge, amb una cultura i una educació excel·lents, la gent és encantadora i agradable, el paisatge indescriptible, i el menjar boníssim! Dir-vos que tot el viatge, contant menjar, lloguer de cotxe, vols,activitats, benzina i altres ens ha sortit encara no a uns 600€ per persona.

A tot arreu ens recomanaven tornar a l’estiu, i després de veure webs com Tusdestinos.net ho haurem de plantejar.

Molt recomanable!

Teniu totes les fotografies a l’àlbum Lapònia Sueca: http://www.astroemporda.net/fotografia/laponia-sueca/

 

4 thoughts on “Records de #laponiasueca: Setmana santa 2013 (part 2/2)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.