A falta d’eclipsi de lluna…

L’eclipsi de lluna previst per avui ha estat un èxit… a les zones del nostre planeta on es podia veure. A l’Empordà només hi havia la possibilitat de veure la penombra, normalment a penes imperceptible a simple vista. A més calia sumar-hi els núvols baixos que han fet que la lluna no fos visible fins bastant més tard que sortís.

La lluna a la fi de l'eclipsi 10/12/2011 - Far de Sant Sebastià, Llafranc, Palafrugell. Baader Scopos 90 f/6.6. Canon EOS 400D 200ASA. 1/160. Photoshop CS4.

La lluna sortia a les 17:17, i calia buscar un lloc amb bona visibilitat per on sortia per intentar veure quelcom. El far de Sant Sebastià era una bona ubicació, tant per la visualització com per la accessibilitat. Mentre esperava que la lluna aparegués (i amb previsions nefastes) s’ha pogut veure un petit espectacle. Tot un grup de dofins passaven just per davant fent que els curiosos, visitants i turistes gaudissin dels seus salts.

Dofins des del far de St. Sebastià
Dofins des del far de St. Sebastià

La lluna ha aparegut cap a les 18:00, i de l’eclipsi gairebé ni rastre. Potser un lleuger enfosquiment a la part superior dreta, no sé si causat pels núvols o per la penombra. Cadascú por jutjar per si mateix!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.