ASTROFOTO: cometa C/2013 US10 Catalina

Amb el vent i el fred que ens arriba és un bon  moment per a processar alguna foto que ha quedat amagada per l’ordinador. El passat 31 de gener vaig optar per a fotografiar el cometa que tenim més visible aquestes setmanes (tot i que ja està perdent molt…), el C/2013 US10 Catalina.

El dia 31 (i després que tant la muntura com l’ordinador en donessin MOLTS problemes) vaig poder fer unes captures. Vaig optar per exposicions de 150 segons per evitar que el cometa sortís migut respecte el fons d’estrelles, i no sé per quin motiu les imatges resultant han sortit en blanc i negre… m’ho hauré d’anar mirant!

Alineat sobre el cometa amb Deep Sky Stacker i processat amb Pixinsight STD (nivells, curves) i Photoshop (reducció de soroll, contrast), aquest és le resultat, una bona cua tenint en compte que en aquest fotograma cabria la lluna plena 3 vegades una al costat de l’altra i sobraria espai!

Cometa C/2013 US10 Catalina 31/01/2016 - Observatori Can Duran, Palamós. Takahashi FSQ 106N f/5. Filtre IDAS LPS. Muntura EQ6 Pro. Autoguiat amb refractor Lunatico EZG 60 + barlow Meade 2x amb Orion Starshoot DeepSpace II mono. Càmera QHY8L. 26 x 150" = 65 min. Maxim DL 5 Pro (captura), DeepSkyStacker (apilat), Pleiades Pixinsight STD (processat).

31/01/2016 – Observatori Can Duran, Palamós.
Takahashi FSQ 106N f/5. Filtre IDAS LPS.
Muntura EQ6 Pro.
Autoguiat amb refractor Lunatico EZG 60 + barlow Meade 2x amb Orion Starshoot DeepSpace II mono.
Càmera QHY8L.
26 x 150″ = 65 min.
Maxim DL 5 Pro (captura), DeepSkyStacker (apilat), Pleiades Pixinsight STD (processat).

2 thoughts on “ASTROFOTO: cometa C/2013 US10 Catalina

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.