Atents a la conjunció venus-júpiter!!

Us ho avançàvem via xarxes socials i el les efemèrides, ha sortit a la premsa i se n’ha parlat a programes del temps: aquests dies júpiter i venus estan molt molt a prop al cel! De fet la cojunció va ser fa dos dies (el 30 de juny) però encara els teniu a prop al cel.

Conjunció Lluna - Júpiter - Venus 27/06/2015 - Palamós. Canon IS 18-200 @32 f/4. Canon EOS 60D 1600ASA. 5s. Adobe Photoshop CS6.
El dia 27 amb la lluna per la mateixa zona, molt fotogènic.

Conjunció Júpiter - Venus 29/06/2015 - Palafrugell. Helios 44-4 58mm f/2. Canon EOS 60D 800ASA. 1/4s. Adobe Photoshop CS6.
El dia 29 ja estaven a punt de tocar-se!

Si teniu la oportunitat, agafeu els prismàtics i enfoqueu al més brillant, venus, que aquests dies està a magnitud -4,16 (això és molt brillant!!), podreu apreciar-ne la fase, similar a una lluna en miniatura, o com diu ma mare “com un tall de síndria”. Júpiter està allunyant-se de nosaltres, pel que cada cop és més petit i costarà més de veure.

Per cert, aquests dies ja tenim la via làctea en una posició immillorable! Mireu cap a l’est, en un lloc ben fosc (com la plaja de Castell de Palamós, per exemple), i gaudireu d’un espectacle d’estrelles!

La via làctea pre-estiu 19/06/2015 - Palamós. Samyang 14 f/4. Canon EOS 60D 3200ASA. 15x5s. DeepSkyStacker, Adobe Photoshop CS6.
Sumant 15 imatges de 5 segons es pot obtenir molt de detall

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.