Nou cometa a la vista: C/2009 R1 McNaught

Un cometa descobert recentment per l’astrònom aficionat Robert McNaught, podrà ser observat novament a l’hemisferi nord a simple vista des de la Terra a partir del pròxim 14 de juny.

El cometa C/2009 R1 amb un núvol de gas una mica més gran que planeta Júpiter i una cua de milions de quilòmetres de longitud, pot ser observat apuntant el telescopi entre les constel·lacions de Perseu i Andrómeda, actualment amb magnitud 7, tot i que amb prismàtics també és visible en llocs amb cels foscos en direcció est entre les 4 de la matinada i l’alba.

D’acord amb els càlculs establerts, el cometa serà visible sense necessitat d’algun aparell després del 14 de juny i fins al 2 de juliol, tot i que s’estima que el 15 de juny serà el dia que passi més a prop de la Terra.

L’astrònom té més de 50 cometes descoberts en el seu currículum, i un d’ells, el C/2007 P1 McNaught, és el més gran mai observat. Es va calcular que la seva cua podria mesurar fins a 1.5 vegades la distància entre el Sol i la Terra.

Podeu consultar-ne la posició cada dia a través de la web heavens-above.com o fent click aquí:

http://heavens-above.com/comet.aspx?cid=C%2F2009%20R1&Session=kebgffhalegkjddipmdbeffa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.