Galàxia d’Sculptor NGC 253

Aquesta galàxia no és una de les més conegudes, però si que teòricament de les  més brillants, però no fàcil de fotografiar. I a què es deu això? Doncs a que des de les nostres latituds, aquesta galàxia sempre està molt baixa al cel, i per tant li afecta la poca transparència del cel en altituds baixes. Aquesta galàxia, des del nostre païs només arriba a una altura de 22º, com un pam aproximadament, i des de l’observatori Can Duran a Palamós a més passa per on hi ha tota la contaminació lumínica tant del mateix Palamós com de Platja d’Aro.

De totes maneres, el dimarts 26 d’octubre la transparència del cel era excel·lent, i ja que disposem de tantes hores de foscor, vaig decidir intentar-ho. Sorprèn l’enorme mida de la galàxia, tneint en compte que està a 12,9 anys llum de distància, i la seva brillantor de magnitud 7,1, fàcilment visible amb exposicions de pocs segons.

no images were found


27/10/2010 – Observatori Can Duran, Palamós.
Takahashi FSQ + Filtre IDAS LPS. Muntura Losmandy G11.
Autoguiat amb refractor Lunatico EZG 60 + barlow Meade 2x amb Orion Starshoot Autoguider.
Orion Starshoot Pro. 24 x 300 ” = 2h.
Maxim DL 5 Pro (captura, guiat), DeepSkyStacker (apilat), Pleiades Pixinsight STD (processat)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.