Nebulosa del cranc M1

Proves i més proves, això és el que toca els primers dies d’observació després de muntar tot l’observatori de nou. En aquest cas ha estat la nebulosa del cranc M1, a la constel·lació del toro (tauro). De fet era una prova doble, per una banda volia comprovar la qualitat a la hora d’apuntar de la EQ6, que va ser molt bona, i d’altra banda la resposta de la Canon EOS 400D sense filtre IR davant aquest tipus d’objecte. I el resultat em deixa la mar de content!

Nebulosa del cranc M1 Nebulosa del cranc M1. 06/11/2013 - Observatori Can Duran, Palamós. Takahashi FSQ 106N f/5. Filtre IDAS LPS. Muntura EQ6 Pro. Autoguiat amb refractor Lunatico EZG 60 + barlow Meade 2x amb Orion Starshoot DeepSpace II mono. Canon EOS 400D -IR. 23 x 300 " = 115min. Maxim DL 5 Pro (captura), DeepSkyStacker (apilat), Pleiades Pixinsight STD (processat).

Un total 23 fotos de 5 minits, completant gairebé  dues hores d’exposició, calibrada amb darksflats, promitjada amb DeepSkyStacker i processada amb Pixinsight STD 1.0.

Tenint en compte que la imatge original té 10 Mega píxels, volia veure que es pot apreciar amb un retall 1:1, i encara és millor!

Nebulosa del cranc M1 - retall a 1:1 Nebulosa del cranc M1. 06/11/2013 - Observatori Can Duran, Palamós. Takahashi FSQ 106N f/5. Filtre IDAS LPS. Muntura EQ6 Pro. Autoguiat amb refractor Lunatico EZG 60 + barlow Meade 2x amb Orion Starshoot DeepSpace II mono. Canon EOS 400D -IR. 23 x 300 " = 115min. Maxim DL 5 Pro (captura), DeepSkyStacker (apilat), Pleiades Pixinsight STD (processat).

És increïble el detall que es pot obtenir, i estic segur que encara es pot millorar! Penseu que el telescopi utilitzat, un Takahashi FSQ només té 530mm de distància focal, i que la nebulosa del cranc té una mida aparent de 6×4 minuts d’arc! No està gens malament 🙂

One thought on “Nebulosa del cranc M1

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.