Balanç de la Setmana de la Ciència 2011

Del 18 al 27 de novembre s’ha celebrat la Setmana de la ciència 2011, en la que Astronomia des de l’Empordà ha participat per partida doble: exposició de fotografies al Teatre Municipal de Palafrugell (TMP), i observació del sol dirigida a nens al Parc de la Sauleda, també a Palafrugell.

Observació per nens a Palafrugell 26/11/2011 - Parc de la Sauleda, Palafrugell. Observació del sol organitzada pel Pla de Barris de Palafrugell, coincidint amb la Setmana de la Ciència 2011

Durant els mesos d’octubre i novembre teniem l’exposició De l’Empordanet a les estrelles a la sala d’exposicions del TMP, un recull de fotografies del cel, tant de dia com de nit, des de les nostres contrades.  Inicialment estava prevista pel mes d’octubre, però en vistes de l’èxit s’ha prorrogat un mes més.

El dissabte 26, d’altra banda i organitzat pel Pla de barris de Palafrugell, vam participar en un taller d’observació del sol des del Parc de la Sauleda de Palafrugell, un lloc excel·lent per aquest tipus d’activitats. A més, i això si és notícia, la meteorologia va acompanyar com en les anteriors observacions fetes al mateix lloc. Els nens (i els adults també evidentment) van poder observar el sol amb tres tècniques diferents amb tota seguretat: per projecció, amb filtre Baader per a poder veure’n les taques solars i amb filtre H-alpha per a poder-ne veure les protuberàncies.

Una molt bona experiència que ens farà repetir en més ocasions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.