Eclipsi total de lluna (o gairebé)

Eclipsi de lluna 10/12/2011Demà dia 10 de desembre es produirà un nou eclipsi total de lluna, un bonic espectacle sempre recomanat de veure. El problema rau en la nostra ubicació: l’eclipsi acabarà completament al voltant de les 18:31, poc després d’haver sortit, a les 17:16, és a dir, només veurem la última hora i quart. (mireu el gràfic adjunt per a saber les hores exactes, cal sumar una hora a les que hi apareixen).

Això pot semblar bastant, però un eclipsi de lluna té diferents fases, la penombra, la ombra i la totalitat. Les típiques imatges de la lluna taronja són de la totalitat; si està parcialment a la ombra només es tapa una part, mentre que a la penombra només s’enfosqueix una mica, a vegades de forma imperceptible per l’ull humà.

Eclipsi parcial de lluna 31/12/2009 - Barcelona. Canon IS 18-200 @ 200 f/5. Canon EOS 400D. 1/800 100 ASA.
Eclipsi parcial de lluna del 31 de desembre de 2009

Caldrà un lloc amb bones vistes a l’est per a poder apreciar aquest eclipsi, condicionat a més per la llum del sol que encara hi haurà. A veure si hi ha sort!

2 thoughts on “Eclipsi total de lluna (o gairebé)

  1. Tenint en compte que a penes es veurà, no hi ha cap activitat prevista. Cal un lloc per on surti la lluna pel mar per a poder veure alguna cosa. Jo aniré al far de Sant Sebastià, si voleu hi esteu convidats!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.