Eclipsi total de lluna (o gairebé)

Eclipsi de lluna 10/12/2011Demà dia 10 de desembre es produirà un nou eclipsi total de lluna, un bonic espectacle sempre recomanat de veure. El problema rau en la nostra ubicació: l’eclipsi acabarà completament al voltant de les 18:31, poc després d’haver sortit, a les 17:16, és a dir, només veurem la última hora i quart. (mireu el gràfic adjunt per a saber les hores exactes, cal sumar una hora a les que hi apareixen).

Això pot semblar bastant, però un eclipsi de lluna té diferents fases, la penombra, la ombra i la totalitat. Les típiques imatges de la lluna taronja són de la totalitat; si està parcialment a la ombra només es tapa una part, mentre que a la penombra només s’enfosqueix una mica, a vegades de forma imperceptible per l’ull humà.

Eclipsi parcial de lluna 31/12/2009 - Barcelona. Canon IS 18-200 @ 200 f/5. Canon EOS 400D. 1/800 100 ASA.
Eclipsi parcial de lluna del 31 de desembre de 2009

Caldrà un lloc amb bones vistes a l’est per a poder apreciar aquest eclipsi, condicionat a més per la llum del sol que encara hi haurà. A veure si hi ha sort!

← Entrada prèvia

Entrada següent →

2 Comments

  1. Ivana

    No faras una observació col·lectiva??

  2. Francesc Pruneda

    Tenint en compte que a penes es veurà, no hi ha cap activitat prevista. Cal un lloc per on surti la lluna pel mar per a poder veure alguna cosa. Jo aniré al far de Sant Sebastià, si voleu hi esteu convidats!

Deixa un comentari


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada