La lluna al detall

La lluna és l’objecte celest més assequible i que ofereix més detalls per estudiar, contemplar per a qualsevol aficionat (o no aficionat) a l’astronomia. A més augments, més detalls, fins a límits insospitables. Amb aquesta intenció s’han fet aquestes fotos, utilitzant el telescopi Celestron C14, amb una focal de 3910mm. Amb aquesta focal els detalls són sorprenents, i són les càmeres tipus webcam (amb un xip petit i capacitat de capturar vídeos) les que donen més detall.

El passat 31 de març i després de fotografiar venus, la configuració era ideal per a poder “disparar” a la lluna. El terminador, la zona entre la part fosca i la part il·luminada, sempre és la millor zona per a observar i fotografiar, i és la que he recorregut en aquesta seqüència d’imatges.

Mosaic de la lluna 31/03/2012 - Observatori Can Duran, Palamós. Celeston C14 f/11. Orion Starshot Planetary Imager. 4 x promig de 1000 imatges. Registax 5.1, Adobe Photoshop CS 4.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.