Tant el sol com la lluna, quan estan baixos al cel tenen un típic color vermellós. A més, apareixen deformats, aixafats. Quin és el culpable? L’aire que respirem.

L’aire és un fluid, està compost per matèria i la llum dels astres l’ha de travessar per arribar a nosaltres. Quan un cos celest està baix a l’horitzó ha de travessar més gruix d’aire que quan està alt; aquest efecte fa que alguns colors, els blaus, quedin difuminats, mentre que els més vermells poden passar. Aquesta és la causa del nostre cel blau i que la lluna, com el cas d’ahir, quedi més vermella i també aixafada.

Sortida de la lluna pel mar 08/04/2012 - Platja de la Fosca, Palamós. Canon IS 18-200 @ 200 f/5.6. Canon EOS 400D 800ASA. 4 x 2s. Mosaic muntat amb Photoshop CS4.

Aquestes 4 fotos estan fetes des de la platja de La Fosca, a Palamós, amb una Canon EOS 400D i un objectiu Canon IS 18-200 a 200 f/5.6 i 800 ISO, amb 2 segons d’exposició cadascuna. Entre cada foto només hi ha 30 segons, pel que la seqüència és realment ràpida.