Trànsit de la ISS per la lluna

EDITAT 28/01/2013

Anirem a observar el trànsit a l’aparcament del restaurant Mas Pastor de Corçà (a la C-66, just a la sortida de Corçà venint de Palafrugell). Hi serem a partir de les 23:20 aprox.

 

Un nou trànsit de l’Estació Espacial Internacional, aquest cop per la lluna. Serà el meu primer intent amb la germana petita de la terra, i serà demà dilluns dia 28 a la nit. Us apunteu?

El trànsit serà a les 23:02 UT (temps universal, és a dir que serà aquí les 00:02 de la nit del dilluns al dimarts). Serà visible en una franja que va  des de l’Escala, Torroella de Montgrí, Parlavà, nord de Corçà, Campllong, Riudellots i Sant Celoni.

La franja de visibilitat tondrà una amplada de 7,7 km, i la ISS tindrà un diàmetre de 47,7″ (en trànsits anteriors fotografiats tenia 30″, així que pot ser interessant poder-la fotografiar més gran).  Com sempre, la dificultat rau de la velocitat de la ISS. Com que es veu més gran, la veurem passar més ràpid, el trànsit durarà només 0,7 segons!!

Visibilitat del trànsit de lluna del 28/01/2013
Visibilitat del trànsit de lluna del 28/01/2013

Per a intentar fotografiar-lo he estat buscant un lloc per Corçà, ja que és un punt que em queda molt a prop. El lloc previst era l’aparcament del restaurant Mas Pastor de Corçà, però la banda de visibilitat ha anat variant aquests dies, i el lloc previst queda una mica apartat. Així que decidiré a última hora si aniré a Parlavà, o a algun sortint de la C-66 passat Corçà. Estigueu atents a a pàgina del Facebook https://www.facebook.com/astroemporda, demà a la tarda ho tindré clar.

Us apunteu? En aquest cas no caldrà cap filtre i pot sortir una foto interessant!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.