Cau un meteorit als Urals

Aquest matí saltava la notícia a la premsa de la caiguda d’un meteorit als Urals (Rússia) a la zona de Txeliabinsk que ha causat diversos ferits (entre 400-500 segons les fonts). El meteor ha explotat abans d’arribar a terra i l’ona de xoc ha trencat finestres que han causat els nombrosos ferits.

Foto: AP
Foto: AP

Segons ha informat l’observatori de Yekaterimburg,  restes del meteorit han caigut a la zona de Cheliabinsk, Sverdlovsk, Kurgan i Tyumen (al centre de Rússia), així como al nord de Kazajistan, cap a les 5:30 de la matinada hora d’aquí.

Només s’han produït danys greus en Txeliabinsk, on un dels meteorits ha caigut finalment a un llac situat a un quilòmetre de la ciutat de Chebarkul, segons el governador regional, Mikhaïl Yurevich. Entre els danys materials registrats Txeliabinsk destaca l’enfonsament del sostre d’una fàbrica de zinc per l’impacte d’una de les partícules de meteorit, segons Interior.

Segons l’Agència Espacial Europea al seu compte de twitter, aquest meteorit caigut a Rússia no té cap relació directe amb l’asteroide 2012DA14 que aquesta nit ha de passar prop de la terra, ni que hagi pogut afectar la seva trajectòria augmentant les probabilitats de col·lisió amb la terra, que són nul·les. http://www.lavanguardia.com/ciencia/20130215/54365429777/esa-meteorito-rusia-asteroide-2012-da14.html

Teniu més informaciño a les webs

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.